Pad woon sen (Thaise glasnoedels)
De glasnoedels in dit typisch Thaise gerecht zijn gemaakt van mungbonenzetmeel, dat geeft ze hun mooie glans. In Thailand worden de noedels 'woon sen' genoemd en 'pad' betekent gebakken. Letterlijk 'gebakken noedels' dus.
Aan de slag
Week de noedels in koud water tot gebruik. Snijd de rawitpepers in ringen en meng met de azijn. Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringen. Snijd de tomaat in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kipdijfilets in reepjes en meng met de helft van de sojasaus. Klop de eieren los. Meng de rest van de sojasaus, de oestersaus, vissaus en suiker tot een woksaus.
Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een wok en roerbak de kip 5 min. Voeg de knoflook, gesneden uien en witte peper toe en roerbak 4 min.
Schuif de kip en ui naar 1 kant van de wok en voeg aan de andere kant van de wok de rest van de olie toe. Schenk het ei op de olie en schep door als het rondom een bubbelrandje heeft. Schep het ei vervolgens om met de kip en ui.
Voeg de peen julienne, spitskool en ⅓ van de woksaus toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Giet ondertussen de noedels af.
Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe aan het mengsel in de pan en roerbak 2-3 min. tot alles goed is gemengd. Haal de pan van het vuur en voeg de bosui en tomaat toe. Schep goed om en verdeel over kommen. Serveer met de ingelegde rawitpepers.
Pad woon sen (Thaise glasnoedels)
De glasnoedels in dit typisch Thaise gerecht zijn gemaakt van mungbonenzetmeel, dat geeft ze hun mooie glans. In Thailand worden de noedels 'woon sen' genoemd en 'pad' betekent gebakken. Letterlijk 'gebakken noedels' dus.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Week de noedels in koud water tot gebruik. Snijd de rawitpepers in ringen en meng met de azijn. Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringen. Snijd de tomaat in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kipdijfilets in reepjes en meng met de helft van de sojasaus. Klop de eieren los. Meng de rest van de sojasaus, de oestersaus, vissaus en suiker tot een woksaus.
Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een wok en roerbak de kip 5 min. Voeg de knoflook, gesneden uien en witte peper toe en roerbak 4 min.
Schuif de kip en ui naar 1 kant van de wok en voeg aan de andere kant van de wok de rest van de olie toe. Schenk het ei op de olie en schep door als het rondom een bubbelrandje heeft. Schep het ei vervolgens om met de kip en ui.
Voeg de peen julienne, spitskool en ⅓ van de woksaus toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Giet ondertussen de noedels af.
Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe aan het mengsel in de pan en roerbak 2-3 min. tot alles goed is gemengd. Haal de pan van het vuur en voeg de bosui en tomaat toe. Schep goed om en verdeel over kommen. Serveer met de ingelegde rawitpepers.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g vermicelli glass noodles soe-oen
2 rawitt pepers rood & groen
50 ml natuurazijn
3 tenen knoflook
1 bosui
1 tomaat
2 kipdijfilet
2 el sojasaus
2 scharreleieren
2 el oestersaus
1 el vissaus
1 el kristalsuiker
4 el wokolie
150 g gesneden uien
2 tl witte peper
150 g peen julienne
400 g gesneden spitskool