Thaise glasnoedelsalade
Thaise glasnoedelsalade, Yum Woon Sen in het Thais, wordt gemaakt op basis van glasnoedels, garnalen, varkensgehakt, limoen en cashewnoten of pinda's. In de oorspronkelijke versie zitten ook gedroogde garnalen.
Aan de slag
Wel de noedels ca. 5 min. in koud water. Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels 1 min. Giet af en spoel met koud stromend water. Knip of snijd de slierten 2 à 3 keer en leg in een grote kom.
Snijd ondertussen de tomaten in parten, halveer de sjalotten en snijd in de lengte in repen. Snijd de bleekselderij in schuine repen van een ½ cm dik. Snijd de blaadjes van de selderij grof. Schep alles bij de noedels. Haal de korianderblaadjes los van de steeltjes, snijd grof en houd apart. Snijd de stelen van de koriander fijn.
Verwijder de steelaanzet van de rode pepers en snijd het vruchtvlees grof. Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Doe de stelen van de koriander, de pepers en knoflook in de vijzel en stamp tot een pasta. Voeg de suiker toe en stamp fijn. Voeg de vissaus en 6 el limoensap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Zet apart tot gebruik.
Breng een pan met water aan de kook en kook de garnalen 2 min. op laag vuur. Neem met een schuimspaan eruit en laat uitlekken. Giet het kokende water uit de pan tot je een laag water van 2 cm overhoudt. Verwijder het vel van de braadworsten. Snijd het worstvlees in kleine stukken. Kook het vlees 3-4 min. Breek het worstvlees met een houten lepel of pureestamper tot het verkruimeld is. Rooster de pinda’s.
Haal het vlees met een schuimspaan uit het water, laat uitlekken en schep samen met de garnalen in de kom met de noedels en groenten. Meng de dressing en de helft van de koriander erdoor. Schep de salade op een serveerbord en garneer met de pinda’s en de rest van de koriander.
Thaise glasnoedelsalade
Thaise glasnoedelsalade, Yum Woon Sen in het Thais, wordt gemaakt op basis van glasnoedels, garnalen, varkensgehakt, limoen en cashewnoten of pinda's. In de oorspronkelijke versie zitten ook gedroogde garnalen.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
30 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Wel de noedels ca. 5 min. in koud water. Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels 1 min. Giet af en spoel met koud stromend water. Knip of snijd de slierten 2 à 3 keer en leg in een grote kom.
Snijd ondertussen de tomaten in parten, halveer de sjalotten en snijd in de lengte in repen. Snijd de bleekselderij in schuine repen van een ½ cm dik. Snijd de blaadjes van de selderij grof. Schep alles bij de noedels. Haal de korianderblaadjes los van de steeltjes, snijd grof en houd apart. Snijd de stelen van de koriander fijn.
Verwijder de steelaanzet van de rode pepers en snijd het vruchtvlees grof. Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Doe de stelen van de koriander, de pepers en knoflook in de vijzel en stamp tot een pasta. Voeg de suiker toe en stamp fijn. Voeg de vissaus en 6 el limoensap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Zet apart tot gebruik.
Breng een pan met water aan de kook en kook de garnalen 2 min. op laag vuur. Neem met een schuimspaan eruit en laat uitlekken. Giet het kokende water uit de pan tot je een laag water van 2 cm overhoudt. Verwijder het vel van de braadworsten. Snijd het worstvlees in kleine stukken. Kook het vlees 3-4 min. Breek het worstvlees met een houten lepel of pureestamper tot het verkruimeld is. Rooster de pinda’s.
Haal het vlees met een schuimspaan uit het water, laat uitlekken en schep samen met de garnalen in de kom met de noedels en groenten. Meng de dressing en de helft van de koriander erdoor. Schep de salade op een serveerbord en garneer met de pinda’s en de rest van de koriander.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g vermicelli glass noodles soe-oen
4 trostomaten
2 sjalotjes
4 stengels bleekselderij
20 g verse koriander
4 rawitt pepers rood & groen
3 limoenen
2 tenen knoflook
1 el kokosbloesemsuiker
3 el Koh Thai fish sauce
225 g AH Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen
2 varkensbraadworsten
50 g ongezouten pinda's
Dit heb je nodig
vijzel