Bami met kip en komkommerzuur
Spaghetti in huis en zin in bami? Geen probleem. Hiervan maak je heel makkelijk bami. Kip erbij, komkommer ernaast en aanschuiven maar!
Aan de slag
Breng in een steelpan de azijn met ⅗ van het water en de suiker aan de kook. Roer af en toe.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes en doe in een hittebestendige kom. Giet het azijnmengsel erover, schep om en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de helft van de uien in halve ringen. Snijd de kipdijfilet in repen van een ½ cm. Snijd de selderij fijn, maar houd blad en de stelen apart.
Verhit ⅙ van de olie in een steelpan en bak de ui met de kip en de selderijstelen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg ⅓ van de ketjap en de rest van het water toe en laat met het deksel op de pan 30 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in repen van 2 cm. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de spitskool 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snipper ondertussen de overige ui grof. Maak de peper schoon en snijd samen met de knoflook grof. Maal de ui, knoflook en peper in de hakmolen met de staafmixer fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur en bak het fijngemalen mengsel 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de spaghetti en de rest van de ketjap toe en bak 2 min. mee. Meng het selderijblad door de bami.
Verdeel de bami, kip en kool over de borden en serveer met het komkommerzuur.
Bami met kip en komkommerzuur
Spaghetti in huis en zin in bami? Geen probleem. Hiervan maak je heel makkelijk bami. Kip erbij, komkommer ernaast en aanschuiven maar!
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een steelpan de azijn met ⅗ van het water en de suiker aan de kook. Roer af en toe.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes en doe in een hittebestendige kom. Giet het azijnmengsel erover, schep om en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de helft van de uien in halve ringen. Snijd de kipdijfilet in repen van een ½ cm. Snijd de selderij fijn, maar houd blad en de stelen apart.
Verhit ⅙ van de olie in een steelpan en bak de ui met de kip en de selderijstelen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg ⅓ van de ketjap en de rest van het water toe en laat met het deksel op de pan 30 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in repen van 2 cm. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de spitskool 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snipper ondertussen de overige ui grof. Maak de peper schoon en snijd samen met de knoflook grof. Maal de ui, knoflook en peper in de hakmolen met de staafmixer fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur en bak het fijngemalen mengsel 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de spaghetti en de rest van de ketjap toe en bak 2 min. mee. Meng het selderijblad door de bami.
Verdeel de bami, kip en kool over de borden en serveer met het komkommerzuur.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml witte natuurazijn
250 ml kraanwater
1 el kristalsuiker
½ komkommer
2 middelgrote uien
195 g kipdijfilet
10 g verse selderij
6 el zonnebloemolie
6 el ketjap manis
300 g spaghetti
450 g spitskolen
½ rode peper
3 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
wok