Surinaamse bami met paksoi
Een portie Surinaamse bami gaat er altijd wel in! Ook lekker met een plakje tomaat of komkommer.
Aan de slag
Kook de spaghettini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel onder koud stromend water. Meng er ⅙ van de olie door en hou apart.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook fijn. Wrijf de sjalot met de peper, knoflook en trassie in de vijzel tot een pasta. Snijd de takjes van de selderij fijn, snijd de blaadjes fijn en hou beide apart.
Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan op hoog vuur en roerbak hierin de paksoi 4 min. Voeg na 3 min. ⅓ van de ketjap manis toe. Haal de paksoi uit de pan en hou apart.
Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak hierin de sjalotten- pasta en de selderijsteeltjes 5 min. Voeg na 3 min. de rest van de ketjap manis, de ketjap asin, kokosbloesemsuiker en tomatenpuree toe. Verkruimel de maggiblokjes boven de pan en roer door.
Zet het vuur hoog, voeg de spaghettini toe en bak 2 min. Haal de wok van het vuur. Roer de selderijblaadjes door de bami.
Verdeel de bami over borden en serveer met de paksoi en sambal.
Surinaamse bami met paksoi
Een portie Surinaamse bami gaat er altijd wel in! Ook lekker met een plakje tomaat of komkommer.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghettini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel onder koud stromend water. Meng er ⅙ van de olie door en hou apart.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook fijn. Wrijf de sjalot met de peper, knoflook en trassie in de vijzel tot een pasta. Snijd de takjes van de selderij fijn, snijd de blaadjes fijn en hou beide apart.
Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan op hoog vuur en roerbak hierin de paksoi 4 min. Voeg na 3 min. ⅓ van de ketjap manis toe. Haal de paksoi uit de pan en hou apart.
Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak hierin de sjalotten- pasta en de selderijsteeltjes 5 min. Voeg na 3 min. de rest van de ketjap manis, de ketjap asin, kokosbloesemsuiker en tomatenpuree toe. Verkruimel de maggiblokjes boven de pan en roer door.
Zet het vuur hoog, voeg de spaghettini toe en bak 2 min. Haal de wok van het vuur. Roer de selderijblaadjes door de bami.
Verdeel de bami over borden en serveer met de paksoi en sambal.
bereidingstip:
algemeen:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghettini
6 el zonnebloemolie
1 sjalot
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 tl trassie trafasie
40 g verse selderij
2 paksoi
3 el ketjap manis
2 el ketjap asin
2 el kokosbloesemsuiker
1 el tomatenpuree
2 maggiblokjes
2 el Madame Jeanette sambal
Dit heb je nodig
vijzel