Surinaamse bami
Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.
Aan de slag
Breng een pan met het water en de maggiblokjes aan de kook, en kook de spaghetti beetgaar. Giet af, vang 150 ml van het kookvocht op (per 6 personen).
Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 cm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager. Voeg de sjalot, knoflook, gember, 5 spice en trassi toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, ketjap asin, ketjap manis en het opgevangen kookvocht toe, bak nog 2 min.
Schep de afgegoten spaghetti erdoor en meng goed. Snijd de bladselderij fijn en bestrooi. Serveer direct.
Surinaamse bami
Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water en de maggiblokjes aan de kook, en kook de spaghetti beetgaar. Giet af, vang 150 ml van het kookvocht op (per 6 personen).
Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 cm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager. Voeg de sjalot, knoflook, gember, 5 spice en trassi toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, ketjap asin, ketjap manis en het opgevangen kookvocht toe, bak nog 2 min.
Schep de afgegoten spaghetti erdoor en meng goed. Snijd de bladselderij fijn en bestrooi. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 l water
4 maggiblokjes
500 g spaghetti
345 g kipdijfilet
2 sjalotten
3 tenen knoflook
3 cm verse gember
2 el arachideolie
1 tl 5 kruidenpoeder
1 tl trassie trafasie
1 el tomatenpuree in blik
4 el ketjap asin
2 el ketjap manis
10 g verse selderij