Zwarte kip
Nee, géén aangebrande kip, zwarte kip is een heerlijk kipgerecht met een 'zwarte' saus van sambal, ketjap, tamarinde, sojasaus en donkerbruine basterdsuiker.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de kipdijfilet in grove stukken.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de kip op middelhoog vuur 5 min. aan. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak 5 min. mee.
Voeg de sambal, ketjap, tamarindepasta, sojasaus en basterdsuiker toe en meng goed.
Voeg het water toe, breng aan de kook en laat de kip in ca. 25 min. gaar stoven op laag vuur met het deksel op de pan. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Lekker met witte rijst en groenten als broccoli, sperziebonen of paksoi.
Zwarte kip
Nee, géén aangebrande kip, zwarte kip is een heerlijk kipgerecht met een 'zwarte' saus van sambal, ketjap, tamarinde, sojasaus en donkerbruine basterdsuiker.
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de kipdijfilet in grove stukken.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de kip op middelhoog vuur 5 min. aan. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak 5 min. mee.
Voeg de sambal, ketjap, tamarindepasta, sojasaus en basterdsuiker toe en meng goed.
Voeg het water toe, breng aan de kook en laat de kip in ca. 25 min. gaar stoven op laag vuur met het deksel op de pan. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Lekker met witte rijst en groenten als broccoli, sperziebonen of paksoi.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen verse knoflook
25 g verse gemberwortel
359 g kipdijfilet
2 el zonnebloemolie
1 el sambal badjak
3 el ketjap manis
2 el tamarindepasta
2 el sojasaus
1 el donkere basterdsuiker
100 ml kraanwater