Kip ketjap met komkommeratjar
Zoetzure verwennerij uit de oosterse keuken.
Aan de slag
Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken.
Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
Kip ketjap met komkommeratjar
Zoetzure verwennerij uit de oosterse keuken.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken.
Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 komkommers
5 el chilisaus
3 el azijn
300 g witte rijst
3 el ketjap manis
1 el sambal badjak
400 g kipfilet
4 el zonnebloemolie