Kip ketjap
bewaar
bewaar

Kip ketjap

Snel. Slank. Pittig. Kip ketjap zoals-ie hóórt!

15 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de sambal, suiker en ketjap toe. Roerbak nog 3 min. en schep de kip ketjap in een schaal. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip en de ui 3 min.

Bestrooi met de rode peper en de pinda's.

variatietipJe kunt in plaats van de pittige sambal oelek ook een mildere variant gebruiken, zoals de sambal brandal, sambal badjak of sambal manis (op volgorde van pittigheid). Daarbij zijn sambal brandal en sambal badjak niet vegetarisch, omdat er trassi (garnalenpasta) in zit.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip ketjap

Snel. Slank. Pittig. Kip ketjap zoals-ie hóórt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig