Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad
bewaar
bewaar

Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad

Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad.

20 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Maak de spruiten schoon. Doe in een hapjespan met een laag water van 1 cm en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur koken. Giet af en spoel onder koud stromend water.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur. Klop een dressing van de ketjap manis en sambal oelek en de helft van het sesamzaad. Meng de spruiten met de dressing en garneer met de rest van het sesamzaad.

serveertipLekker met volkorenrijst en gebakken kipfilet (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad

Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig