Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad
Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad.
Aan de slag
Maak de spruiten schoon. Doe in een hapjespan met een laag water van 1 cm en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur koken. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur. Klop een dressing van de ketjap manis en sambal oelek en de helft van het sesamzaad. Meng de spruiten met de dressing en garneer met de rest van het sesamzaad.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad
Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad.
bijgerecht
null personen
95 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruiten schoon. Doe in een hapjespan met een laag water van 1 cm en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur koken. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur. Klop een dressing van de ketjap manis en sambal oelek en de helft van het sesamzaad. Meng de spruiten met de dressing en garneer met de rest van het sesamzaad.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g spruiten
1 el sesamzaad
2 el ketjap manis
½ el sambal oelek