Ketjap tempeh van Laura en Erna
Tempeh in een zoet-pittige sticky saus van sambal en ketjap: zie daar maar eens van af te blijven. Lekker als onderdeel van een rijsttafel, of zo, met jasmijnrijst erbij. Dit is Laura's recept, die het weer leerde van haar tante Erna.
Aan de slag
Snijd de tempeh in blokjes van ca. 1½ cm.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de tempeh op hoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Schep regelmatig om.
Voeg de sambal en ketjap toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof het gerecht 10 min., schep regelmatig om zodat de ketjap niet aanbakt. Breng eventueel op smaak met zout.
Ketjap tempeh van Laura en Erna
Tempeh in een zoet-pittige sticky saus van sambal en ketjap: zie daar maar eens van af te blijven. Lekker als onderdeel van een rijsttafel, of zo, met jasmijnrijst erbij. Dit is Laura's recept, die het weer leerde van haar tante Erna.
bijgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tempeh in blokjes van ca. 1½ cm.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de tempeh op hoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Schep regelmatig om.
Voeg de sambal en ketjap toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof het gerecht 10 min., schep regelmatig om zodat de ketjap niet aanbakt. Breng eventueel op smaak met zout.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g tempeh
2 el zonnebloemolie
1 el sambal oelek
225 ml ketjap manis