Ramen met spek, paksoi en een eitje
bewaar
bewaar

Ramen met spek, paksoi en een eitje

Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!

25 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillo tabletten toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.

Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.

serveertipLekker met chilivlokken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ramen met spek, paksoi en een eitje

Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig