Ramen met gehakt en sesam
Deze ramen heeft pittig gehakt on top en
Aan de slag
Snijd de ui en 5 tenen knoflook (per 6 personen) grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, gesneden knoflook en gember toe en bak 2 min.
Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.
Zeef de bouillon. Er is nu ongeveer 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.
Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3 min. rul . Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de mirin, chilivlokken en sojasaus toe en roerbak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sesamolie.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng met de rest van de mirin en het sesamzaad. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Verdeel de noedels over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Leg in delen wat gehakt, radijs en bosui erbij. Bestrooi met wat zeewiersnippers en serveer.
Ramen met gehakt en sesam
Deze ramen heeft pittig gehakt on top en
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
35 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui en 5 tenen knoflook (per 6 personen) grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, gesneden knoflook en gember toe en bak 2 min.
Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.
Zeef de bouillon. Er is nu ongeveer 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.
Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3 min. rul . Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de mirin, chilivlokken en sojasaus toe en roerbak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sesamolie.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng met de rest van de mirin en het sesamzaad. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Verdeel de noedels over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Leg in delen wat gehakt, radijs en bosui erbij. Bestrooi met wat zeewiersnippers en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 grote uien
7 tenen knoflook
5 cm verse gember
100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
1 kg kippenvleugels
2½ l water
1 el Euroma gedroogde paddenstoelen
3 norivellen
270 g Hakubaku ramen noedels
500 g half-om-halfgehakt
3 el mirin
1 tl chilivlokken
3 el sojasaus
1½ el geroosterde sesamolie
200 g radijsjes
1 zwart sesamzaad
2 bosuitjes
1 el aonori zeewiersnippers