Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)
Zin in een uitgebreide kooksessie? Deze noedelsoep die wat wegheeft van tonkotsu ramen is alles wat je wil!
35 min. bereiden / 2 uur oventijd / 1 uur wachten
20 ingrediënten
Aan de slag
Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel in grove stukken en de knoflook in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Snijd de karbonaden in stukken. Breng dit alles samen met de peper en het water aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Voeg de paddenstoelen toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan. Er is nu ongeveer 1½ liter over. Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C. Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg de speklapjes in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover. Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.
Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en halveer ze in de lengte. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken. Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over. Verdeel de kool en noedels in delen over ruime kommen. Schep de hete bouillon erop en leg het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij. Leg de gember in het midden. Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met sesamzaad.
Tonkotsu ramen met buikspek
Instructievideo - 00:57 min.
Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)
Zin in een uitgebreide kooksessie? Deze noedelsoep die wat wegheeft van tonkotsu ramen is alles wat je wil!
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
120 min. oventijd
Aan de slag
Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel in grove stukken en de knoflook in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Snijd de karbonaden in stukken. Breng dit alles samen met de peper en het water aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Voeg de paddenstoelen toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan. Er is nu ongeveer 1½ liter over. Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C. Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg de speklapjes in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover. Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.
Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en halveer ze in de lengte. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken. Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over. Verdeel de kool en noedels in delen over ruime kommen. Schep de hete bouillon erop en leg het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij. Leg de gember in het midden. Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met sesamzaad.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
1 ui
5 tenen knoflook
5 cm verse gemberwortel
800 g biologische schouderkarbonade
½ rode peper
2½ l kraanwater
1 el Euroma gedroogde paddenstoelen
144 g Saitaku misosoep
300 ml cola
100 ml Japanse sojasaus
30 ml Saitaku rijstazijn
600 g biologische speklapjes
6 middelgrote eieren
1 bosje salade-ui
180 g Hakubaku ramen noedels
100 g Saitaku ingelegde gember
200 g koelvers gesneden spitskool
10 g Saitaku nori snack
1 el geroosterd sesamzaad