Sticky kipdijfilet met noedels en paksoi
De marinade van deze kip is zó lekker dat we hem ook gewoon gebruiken als saus voor de noedels.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen in een kom de sojasaus, honing, de helft van de sesamolie en de Chinese 5 spice tot een marinade. Voeg de kip toe en meng goed. Verdeel de kip over een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de peultjes, knoflook, paksoi en gember 1 min. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 min. mee.
Neem de kip uit de oven. Meng de sticky marinade uit de ovenschaal door de noedels. Verdeel de noedels en kip over de diepe borden.
Sticky kipdijfilet met noedels en paksoi
De marinade van deze kip is zó lekker dat we hem ook gewoon gebruiken als saus voor de noedels.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen in een kom de sojasaus, honing, de helft van de sesamolie en de Chinese 5 spice tot een marinade. Voeg de kip toe en meng goed. Verdeel de kip over een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de peultjes, knoflook, paksoi en gember 1 min. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 min. mee.
Neem de kip uit de oven. Meng de sticky marinade uit de ovenschaal door de noedels. Verdeel de noedels en kip over de diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el Japanse sojasaus
1½ el vloeibare honing
2 el sesamolie
1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice
185 g kipdijfilet
1 teen knoflook
½ paksoi
2 cm verse gember
200 g verse peultjes
300 g udon thick noodles
Dit heb je nodig
langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
bakpapier