Gewokte udonnoedels met kipdijfilet en zeekraal
Dit kruidige Japanse wokgerecht staat in 20 minuten op tafel!
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de kip in gelijke stukken en bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm.
Verhit de rest van de arachideolie en de sesamolie in de wok en bak de knoflook en shiitake 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal, taugé en het sesamzaad toe. Roerbak 1 min. mee.
Voeg de noedels en kip toe en bak 2 min. mee. Serveer direct.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Gewokte udonnoedels met kipdijfilet en zeekraal
Dit kruidige Japanse wokgerecht staat in 20 minuten op tafel!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de kip in gelijke stukken en bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm.
Verhit de rest van de arachideolie en de sesamolie in de wok en bak de knoflook en shiitake 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal, taugé en het sesamzaad toe. Roerbak 1 min. mee.
Voeg de noedels en kip toe en bak 2 min. mee. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g udon-noedels
300 g kipdijfilet
2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
2 tenen knoflook
3 el arachideolie
1½ el sesamolie
100 g shiitakes
200 g zeekraal
125 g taugé
1 el zwart sesamzaad