Pepernoten
Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.
Aan de slag
Doe de stroop, honing, het zout en het ei in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem, koek- en 5 spicekruiden erboven. Kneed alles goed door tot een samenhangende, stevige deegbal. Druk de deegbal een beetje plat, verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het deeg uit de koelkast en snijd in plakken van ca. 1½ cm dik. Snijd de plakken in repen van dezelfde dikte en snijd de repen weer in blokjes.
Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepernoten in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Pepernoten
Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.
null personen
245 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de stroop, honing, het zout en het ei in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem, koek- en 5 spicekruiden erboven. Kneed alles goed door tot een samenhangende, stevige deegbal. Druk de deegbal een beetje plat, verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het deeg uit de koelkast en snijd in plakken van ca. 1½ cm dik. Snijd de plakken in repen van dezelfde dikte en snijd de repen weer in blokjes.
Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepernoten in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g keukenstroop
100 g vloeibare honing
½ tl zout
1 middelgroot scharrelei
250 g zelfrijzend bakmeel
100 g tarwebloem
1 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice