Kruidnoten met stroop
Kruidnoten of pepernoten? Ach wat maakt het uit, als ze maar zo lekker zijn als deze.
Aan de slag
Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven een kom. Voeg het zout, de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er rolletjes (Ø 1 cm) van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm. Draai van elk stukje een balletje en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je ze opeet.
Kruidnoten met stroop
Kruidnoten of pepernoten? Ach wat maakt het uit, als ze maar zo lekker zijn als deze.
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven een kom. Voeg het zout, de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er rolletjes (Ø 1 cm) van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm. Draai van elk stukje een balletje en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je ze opeet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zelfrijzend bakmeel
2 el koek- en speculaaskruiden
½ tl zout
200 g keukenstroop in pot
100 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
bakpapier