Chocolade kruidnoten (chocolade pepernoten)
Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot de kruidnoten zijn afgekoeld!
Aan de slag
Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor. Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden.
Chocolade kruidnoten (chocolade pepernoten)
Instructievideo - 02:00 min.
Pepernoten maken
Instructievideo - 00:44 min.
Chocolade kruidnoten (chocolade pepernoten)
Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot de kruidnoten zijn afgekoeld!
null personen
335 kcal
35 min. bereiden
30 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor. Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
3 el speculaaskruiden
1 mespunt zout
200 g keukenstroop in pot
100 g ongezouten roomboter
200 g pure chocolade 72%
Dit heb je nodig
bakpapier