'Thaise' mosselen
Mosselen met Thaise smaakmakers: en rood pepertje , citroengras, kokosmelk en vissaus.
Aan de slag
Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Houd je van wat pit? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de tenen knoflook in plakjes. Schil de gember en snijd fijn. Kneus de sereh
Verhit in een grote mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de peper, sjalot, knoflook, gember en sereh 3 min.
Voeg de kokosmelk en vissaus toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen ca. 5 min. stoven. tot alle schelpen open zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de koriander fijn en de limoen in parten. Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer met de partjes limoen.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
'Thaise' mosselen
Mosselen met Thaise smaakmakers: en rood pepertje , citroengras, kokosmelk en vissaus.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Houd je van wat pit? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de tenen knoflook in plakjes. Schil de gember en snijd fijn. Kneus de sereh
Verhit in een grote mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de peper, sjalot, knoflook, gember en sereh 3 min.
Voeg de kokosmelk en vissaus toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen ca. 5 min. stoven. tot alle schelpen open zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de koriander fijn en de limoen in parten. Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer met de partjes limoen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
1 rode peper
3 sjalotten
3 verse knoflook
40 g verse gemberwortel
1 stengel koelverse sereh citroengras
3 el zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
2 tl vissaus
15 g verse koriander
2 limoenen
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan