'Thaise' mosselen
bewaar
bewaar

'Thaise' mosselen

Mosselen met Thaise smaakmakers: en rood pepertje , citroengras, kokosmelk en vissaus.

20 min. bereiden

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Houd je van wat pit? Dan kun je de zaadjes laten zitten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de tenen knoflook in plakjes. Schil de gember en snijd fijn. Kneus de sereh

Verhit in een grote mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de peper, sjalot, knoflook, gember en sereh 3 min.

Voeg de kokosmelk en vissaus toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen ca. 5 min. stoven. tot alle schelpen open zijn. Schep halverwege om.

Snijd ondertussen de koriander fijn en de limoen in parten. Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer met de partjes limoen.

serveertipDeze mosselen zijn lekker met gebakken paksoi en witte rijst of friet.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Thaise' mosselen

Mosselen met Thaise smaakmakers: en rood pepertje , citroengras, kokosmelk en vissaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig