Rode curry met kip en boontjes
In plaats van een staafmixer of keukenmachine kun je ook een vijzel gebruiken om deze currypasta te maken.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in stukjes. Doe in de keukenmachine. Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, gemalen koriander, knoflook en gember toe. Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig.Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip, paprika en sperziebonen toe aan de curry. Laat 20 min. garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout of eventueel extra vissaus en serveer met de rijst.
Rode curry met kip en boontjes maken
Instructievideo - 02:23 min.
Rode curry met kip en boontjes
In plaats van een staafmixer of keukenmachine kun je ook een vijzel gebruiken om deze currypasta te maken.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in stukjes. Doe in de keukenmachine. Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, gemalen koriander, knoflook en gember toe. Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig.Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip, paprika en sperziebonen toe aan de curry. Laat 20 min. garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout of eventueel extra vissaus en serveer met de rijst.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
1 stengel koelverse sereh citroengras
2 tl kristalsuiker
2 sjalotten
1 el zonnebloemolie
1 el vissaus
1 el Ketoembar gemalen koriander
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
300 g basmatirijst
½ kippenbouillontablet
250 ml kraanwater
400 ml kokosmelk
300 g kipdijfilet
2 rode paprika's
300 g verse sperziebonen
Dit heb je nodig
keukenmachine