Garnalencurry met spinazie
Oosters rijstgerecht met een basis van rode currypasta, kokosmelk en lekker veel groenten.
Aan de slag
Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken. Schil de gember en halveer de sjalotten. Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker. Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De currypasta is nu klaar voor verder gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
Pel ondertussen de garnalen, verwijder het darmkanaal met een scherp mesje en spoel na onder stromend water. Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.
Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Garnalencurry met spinazie
Oosters rijstgerecht met een basis van rode currypasta, kokosmelk en lekker veel groenten.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken. Schil de gember en halveer de sjalotten. Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker. Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De currypasta is nu klaar voor verder gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
Pel ondertussen de garnalen, verwijder het darmkanaal met een scherp mesje en spoel na onder stromend water. Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.
Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
1 stuk koelverse sereh citroengras
2 cm verse gember
2 sjalotten
2 tl kristalsuiker
1 el zonnebloemolie
1 el vissaus
1 el Ketoembar gemalen koriander
3 tenen knoflook
300 g basmatirijst
½ kippenbouillontablet
250 ml kraanwater
400 ml kokosmelk
300 g diepvries reuzengarnalen
300 g spinazie (gewassen)
450 g diepvries tuinerwten
15 g verse koriander