Viscurry met zelfgemaakte currypasta
Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken!
Aan de slag
Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Pel de knoflook, schil de gember en halveer de sjalotten. Doe het citroengras, gemalen korianderzaad, de knoflook, gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus en rode peper in een hoge beker of de kom van de keukenmachine. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer in ca. 2 min. tot een dik mengsel.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe het pepermengsel in de slowcooker en voeg de paprika, sugarsnaps, garnalen en kokosmelk toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en leg de schelvisfilet erop. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen. Snijd de koriander grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de koriander.
Viscurry met zelfgemaakte currypasta
Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken!
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Pel de knoflook, schil de gember en halveer de sjalotten. Doe het citroengras, gemalen korianderzaad, de knoflook, gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus en rode peper in een hoge beker of de kom van de keukenmachine. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer in ca. 2 min. tot een dik mengsel.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe het pepermengsel in de slowcooker en voeg de paprika, sugarsnaps, garnalen en kokosmelk toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en leg de schelvisfilet erop. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen. Snijd de koriander grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
1 stengel koelverse sereh citroengras
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
2 sjalotten
1 el gemalen korianderzaad
1 tl kristalsuiker
1 el zonnebloemolie
1 el vissaus
2 rode paprika's
200 g verse sugarsnaps
250 g gepelde diepvries garnalen
400 ml kokosmelk
½ kippenbouillontablet
280 g verse schelvisfilets
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Slowcooker (4.7 liter)