Indiase curry-kokossoep
Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.
Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.
Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Indiase curry-kokossoep
Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.
Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.
Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ ui
1½ cm verse gember
200 g vastkokende aardappelen
1 aubergine
300 g kipdijfilet
5 el arachideolie
2 el kruidenpasta mild curry
700 ml kraanwater
200 g tomatenblokjes
400 ml kokosmelk
1 kippenbouillontablet
125 g diepvries tuinerwten
280 g naanbroden knoflook & koriander