Indiase curry-kokossoep
bewaar
bewaar

Indiase curry-kokossoep

Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!

50 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.

Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.

Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.

Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indiase curry-kokossoep

Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig