Indiase curry met kip, aardappel en aubergine
Etentje? Met deze geurende pan curry op het fornuis zit de stemming er al snel in!
Aan de slag
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
Voeg het water en de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Voeg de laatste 3 min. de erwten en aubergine toe. Roer af en toe. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Indiase curry met kip, aardappel en aubergine
Etentje? Met deze geurende pan curry op het fornuis zit de stemming er al snel in!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
Voeg het water en de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Voeg de laatste 3 min. de erwten en aubergine toe. Roer af en toe. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1½ ui
1½ cm verse gember
200 g vastkokende aardappelen
1 aubergine
300 g kipdijfilet
5 el arachideolie
2 el Indiase kruidenpasta
200 ml kraanwater
200 g tomatenblokjes
125 g diepvries tuinerwten