Penne met gerookte makreel en cavolo nero
Mediterraan avondje eten? Deze week met vis en cavolo nero!
Aan de slag
Snijd de knoflook en de cavolo nero fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, cavolo nero, paprika, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml water toe en stoof nog 6 min. met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de penne toe en kook 10 min. Giet af.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe de tomatenblokjes met de peterselie, 1 el citroensap, de crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verwarm de tomatensaus in een pan op laag vuur.
Meng de tomatensaus en ⅔ van de makreel door de pasta. Roer het citroenrasp en 1 el citroensap door de cavolo nero en verdeel over diepe borden. Verdeel de pasta en de rest van de makreel erover en leg er een plakje citroen bij.
Penne met gerookte makreel en cavolo nero
Mediterraan avondje eten? Deze week met vis en cavolo nero!
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook en de cavolo nero fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, cavolo nero, paprika, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml water toe en stoof nog 6 min. met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de penne toe en kook 10 min. Giet af.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe de tomatenblokjes met de peterselie, 1 el citroensap, de crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verwarm de tomatensaus in een pan op laag vuur.
Meng de tomatensaus en ⅔ van de makreel door de pasta. Roer het citroenrasp en 1 el citroensap door de cavolo nero en verdeel over diepe borden. Verdeel de pasta en de rest van de makreel erover en leg er een plakje citroen bij.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
400 g cavolo nero - palmkolen
1 zak puntpaprikamix
5 el (olijf)olie
300 g penne
20 g verse platte peterselie
1 citroen
400 g tomatenblokjes
200 g crème fraîche
260 g verse gerookte makreelfilet
Dit heb je nodig
staafmixer