Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel
bewaar
bewaar

Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel

Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de snoepkomkommers en de radijs in dunne plakjes en de peterselie grof. Spoel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Pers de knoflook. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook en peper en eventueel zout. Schep alles met de rucola door elkaar. Breek de makreelfilet in stukken en leg op de salade. Hak de pecannoten grof en strooi erover. Serveer met de citroenparten.

bewaartipLunch to go? Je kunt de salade een ½ dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Neem de dressing en noten apart mee.
variatietipLiever geen vis? Verdeel dan gerookte kip(reepjes) over deze rode-kidneybonensalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel

Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig