Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel
Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.
Aan de slag
Snijd de snoepkomkommers en de radijs in dunne plakjes en de peterselie grof. Spoel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Pers de knoflook. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook en peper en eventueel zout. Schep alles met de rucola door elkaar. Breek de makreelfilet in stukken en leg op de salade. Hak de pecannoten grof en strooi erover. Serveer met de citroenparten.
Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel
Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de snoepkomkommers en de radijs in dunne plakjes en de peterselie grof. Spoel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Pers de knoflook. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook en peper en eventueel zout. Schep alles met de rucola door elkaar. Breek de makreelfilet in stukken en leg op de salade. Hak de pecannoten grof en strooi erover. Serveer met de citroenparten.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 snoepkomkommers
½ bosje radijs
15 g verse platte peterselie
310 g kikkererwten in blik
310 g rode kidneybonen in blik
½ teen knoflook
1 citroen
2 el traditionele olijfolie
85 g rucola
150 g graatloze gerookte makreelfilets
50 g ongezouten pecannoten