Tostada's met mais-kidneybonensalade
Mexicaans op het menu? Niet zonder rode kidneybonen. Die geven je gerecht smaak, bite en kleur.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en bak ca. 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Spoel de mais en bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng ze met de peterselie. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de zure room met het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak samen met het zureroommengsel fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gordita’s over de borden. Besmeer met de avocadospread en verdeel de sla, kipreepjes, mais en kidneybonen erover. Serveer met het zureroommengsel en de limoenparten erbij.
Tostada's met mais-kidneybonensalade
Mexicaans op het menu? Niet zonder rode kidneybonen. Die geven je gerecht smaak, bite en kleur.
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en bak ca. 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Spoel de mais en bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng ze met de peterselie. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de zure room met het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak samen met het zureroommengsel fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gordita’s over de borden. Besmeer met de avocadospread en verdeel de sla, kipreepjes, mais en kidneybonen erover. Serveer met het zureroommengsel en de limoenparten erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 gordita's
½ el traditionele olijfolie
7½ g verse peterselie
70 g mais in blik
60 g rode kidneybonen in blik
1 limoen
125 g zure room
1 eetrijpe avocado
50 g ijsbergsla
150 g gerookte kipreepjes
Dit heb je nodig
bakpapier