Bonensalade met avocado en honing-jalapeñodressing
Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil van de helft, pers ¾ van de vruchten uit en snijd de rest in 4 partjes. Meng de jalapeñopeper, het limoenrasp, -sap en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de mais en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Meng de dressing door de mais, bonen en rauwkost. Verdeel de avocado erover en serveer met de limoenpartjes.
Bonensalade met avocado en honing-jalapeñodressing
Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil van de helft, pers ¾ van de vruchten uit en snijd de rest in 4 partjes. Meng de jalapeñopeper, het limoenrasp, -sap en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de mais en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Meng de dressing door de mais, bonen en rauwkost. Verdeel de avocado erover en serveer met de limoenpartjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse jalapeñopeper
2 limoenen
3 el vloeibare honing
300 g mais in blik
800 g kidneybonen in blik
2 eetrijpe avocado's
300 g rauwkost radijsmix