Mexicaanse bonensalade
De lichtzoete smaak van kidneybonen is heerlijk in deze salade met bite.
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de koriander grof, houd 1 el apart als garnering. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
Meng het rasp met de paprikapoeder, koriander en olie tot een dressing. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Rasp ondertussen de kaas en halveer de tomaten.
Meng de mais, bonen, tomaten, pijnboompitten en ¾ van de kaas. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken. Verdeel met het bonenmengsel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de koriander. Serveer met de dressing.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Mexicaanse bonensalade
De lichtzoete smaak van kidneybonen is heerlijk in deze salade met bite.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de koriander grof, houd 1 el apart als garnering. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
Meng het rasp met de paprikapoeder, koriander en olie tot een dressing. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Rasp ondertussen de kaas en halveer de tomaten.
Meng de mais, bonen, tomaten, pijnboompitten en ¾ van de kaas. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken. Verdeel met het bonenmengsel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de koriander. Serveer met de dressing.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
15 g verse koriander
2 limoenen
½ el pikante paprikapoeder
2 el traditionele olijfolie
300 g mais in blik
800 g kidneybonen in pot
175 g stuk jonge kaas
250 g cherrytomaten
1 kropsla
Dit heb je nodig
koekenpan
rasp