Rijst-bonensalade met mais en kruiden
In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik.
Doe ondertussen de black eyed bonen, zwarte bonen en mais in een zeef. Spoel af en laat uitlekken Snijd de koriander en bieslook fijn.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kom en voeg de knoflook/ chili-olie en komijn toe. Klop tot een dressing en breng eventueel op smaak met zout.
Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Rijst-bonensalade met mais en kruiden
In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick!
bijgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik.
Doe ondertussen de black eyed bonen, zwarte bonen en mais in een zeef. Spoel af en laat uitlekken Snijd de koriander en bieslook fijn.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kom en voeg de knoflook/ chili-olie en komijn toe. Klop tot een dressing en breng eventueel op smaak met zout.
Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g meergranenrijst
425 g black eyed bonen
200 g zwarte bonen
150 g mais in blik
15 g verse koriander
25 g verse bieslook
1 limoen
1 el olijfolie knoflook/chilipeper
½ tl gemalen komijn