Zwarte-bonensalade met mais en garnalen
Saladedag? Ga eens voor deze gezonde zwarte-bonensalade met mais, garnalen en avocado-koriander dressing.
Aan de slag
Kook de maiskolven 5 min. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kolven 10 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en zet 1 kolf rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes van ca. 1 cm. Snijd de babyromainesla in dunne reepjes.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de koriander grof. Doe de avocado met ¾ van de koriander, de olie en de appelazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de mais, bonen, komkommer, sla en rauwkost radijs en verdeel over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing, verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rest van de koriander.
Zwarte-bonensalade met mais en garnalen
Saladedag? Ga eens voor deze gezonde zwarte-bonensalade met mais, garnalen en avocado-koriander dressing.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de maiskolven 5 min. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kolven 10 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en zet 1 kolf rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes van ca. 1 cm. Snijd de babyromainesla in dunne reepjes.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de koriander grof. Doe de avocado met ¾ van de koriander, de olie en de appelazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de mais, bonen, komkommer, sla en rauwkost radijs en verdeel over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing, verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rest van de koriander.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 maiskolven
800 g zwarte bonen in blik
1 komkommer
1 kropje babyromainesla
1 eetrijpe avocado
15 g verse koriander
2 el extra vierge olijfolie
3 el appel azijn
150 g rauwkost radijs
200 g verse rode Argentijnse garnalen
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer