Zwarte-bonensalade met mais en garnalen
bewaar
bewaar

Zwarte-bonensalade met mais en garnalen

Saladedag? Ga eens voor deze gezonde zwarte-bonensalade met mais, garnalen en avocado-koriander dressing.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de maiskolven 5 min. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kolven 10 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en zet 1 kolf rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.

Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes van ca. 1 cm. Snijd de babyromainesla in dunne reepjes.

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de koriander grof. Doe de avocado met ¾ van de koriander, de olie en de appelazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de mais, bonen, komkommer, sla en rauwkost radijs en verdeel over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing, verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rest van de koriander.

variatietipJe kunt de rode Argentijnse garnalen ook vervangen door verse garnalen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zwarte-bonensalade met mais en garnalen

Saladedag? Ga eens voor deze gezonde zwarte-bonensalade met mais, garnalen en avocado-koriander dressing.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig