Biefstuksalade met zwarte bonen, mais en korianderdressing
Zin in biefstuk, maar dan met een Mexicaanse twist? Met deze salade met maiskolven en zwarte bonen kan jouw dag waarschijnlijk niet meer stuk!
Aan de slag
Haal de biefstuk uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur komen.
Kook ondertussen de maiskolven 5 min. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kolven 10 min. Keer regelmatig.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes van ca. 1 cm. Halveer de cherrytomaten en snijd de sla in dunne reepjes.
Neem de maiskolven uit de pan en zet 1 kolf rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk rondom met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 4-6 min. medium gaar in de grillpan. Keer halverwege. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten op een bord.
Pers de teen knoflook en meng met de rest van de olie. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril 4 min. in de grillpan in delen knapperig. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
Meng de sla, bonen, mais, tomaatjes en komkommer en verdeel over een grote schaal. Verdeel de plakjes biefstuk erover. Snijd het brood diagonaal doormidden en serveer samen met de yoghurtdressing erbij.
Biefstuksalade met zwarte bonen, mais en korianderdressing
Zin in biefstuk, maar dan met een Mexicaanse twist? Met deze salade met maiskolven en zwarte bonen kan jouw dag waarschijnlijk niet meer stuk!
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Haal de biefstuk uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur komen.
Kook ondertussen de maiskolven 5 min. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kolven 10 min. Keer regelmatig.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes van ca. 1 cm. Halveer de cherrytomaten en snijd de sla in dunne reepjes.
Neem de maiskolven uit de pan en zet 1 kolf rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk rondom met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 4-6 min. medium gaar in de grillpan. Keer halverwege. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten op een bord.
Pers de teen knoflook en meng met de rest van de olie. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril 4 min. in de grillpan in delen knapperig. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
Meng de sla, bonen, mais, tomaatjes en komkommer en verdeel over een grote schaal. Verdeel de plakjes biefstuk erover. Snijd het brood diagonaal doormidden en serveer samen met de yoghurtdressing erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
2 maiskolven
400 g zwarte bonen in blik 0%
1 komkommer
400 g rivolo cherrytomaten
2 kropjes babyromainesla
4 el milde olijfolie
1 teen knoflook
4 sneetjes volkorenbrood
15 g verse koriander
200 ml halfvolle yoghurt
Dit heb je nodig
grillpan