Rijstsalade met zwarte bonen en komkommer
Een veganistische lunch die naast gezond ook vooral heel lekker is? Deze rijstsalade met zwarte bonen en komkommer is het antwoord.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Boen ondertussen 1 limoen (per 4 personen) schoon en rasp de groene schil van de ½ vrucht. Pers beide limoenen uit. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe samen met 4 el limoensap (per 4 personen) in een kom. Laat staat tot gebruik.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm.
Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het komijnzaad 2 min. Voeg ¼ van de olie en de zwarte bonen toe en bak 4 min. Schep regelmatig om.
Meng ondertussen de rest van de olie, het limoenrasp en 2 el limoensap uit het bakje ingelegde ui (per 4 personen), tot een dressing. Meng de rijst met de dressing, zwarte bonen, komkommer, avocado en ingelegde ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijstsalade met zwarte bonen en komkommer
Een veganistische lunch die naast gezond ook vooral heel lekker is? Deze rijstsalade met zwarte bonen en komkommer is het antwoord.
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Boen ondertussen 1 limoen (per 4 personen) schoon en rasp de groene schil van de ½ vrucht. Pers beide limoenen uit. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe samen met 4 el limoensap (per 4 personen) in een kom. Laat staat tot gebruik.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm.
Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het komijnzaad 2 min. Voeg ¼ van de olie en de zwarte bonen toe en bak 4 min. Schep regelmatig om.
Meng ondertussen de rest van de olie, het limoenrasp en 2 el limoensap uit het bakje ingelegde ui (per 4 personen), tot een dressing. Meng de rijst met de dressing, zwarte bonen, komkommer, avocado en ingelegde ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g zilvervliesrijst
2 limoenen
1 rode ui
1 komkommer
2 avocado's
400 g zwarte bonen in blik
2 tl komijnzaad
4 el milde olijfolie