Pittige avocadosaus met limoen
bewaar
bewaar

Pittige avocadosaus met limoen

Of brood of bij groente en vlees: het schaaltje met deze saus is zeker weten als eerste leeg.

10 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de eetrijpe avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe in een hoge beker. Pers de limoen uit en voeg het sap toe, samen met het water. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Halveer de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke stukjes. Roer de jalapeño door de avocadosaus en breng eventueel op smaak met zout.

algemeenJalapeñopeper is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de saus ook maken met rode peper.
serveertipLekker als dip bij maiskolven, eventueel bestrooid met 1 paarse bosui (in ringetjes gesneden).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige avocadosaus met limoen

Of brood of bij groente en vlees: het schaaltje met deze saus is zeker weten als eerste leeg.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig