Guacamole maken
Niet weg te denken op een Mexicaanse of Tex-Mex-tafel: guacamole! Behalve avocado zit er vaak ui en jalapenopeper in. Tomaat en limoen zorgen voor frisheid.
Aan de slag
Snipper de ui. Halveer de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Wrijf de ui en de peper in een vijzel tot een pasta. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork heel fijn in een kom.
Pers de limoen uit en roer het sap door de avocado. Roer de ui, peper en tomaat erdoor en breng op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Guacamole maken
Niet weg te denken op een Mexicaanse of Tex-Mex-tafel: guacamole! Behalve avocado zit er vaak ui en jalapenopeper in. Tomaat en limoen zorgen voor frisheid.
bijgerecht
null personen
195 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Halveer de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Wrijf de ui en de peper in een vijzel tot een pasta. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork heel fijn in een kom.
Pers de limoen uit en roer het sap door de avocado. Roer de ui, peper en tomaat erdoor en breng op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 jalapeñopeper
1 tomaat
2 eetrijpe avocado's
1 limoen