Rijkgevulde panzanella met gerookte makreel
Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de helft van de olie in een kom en pers de helft van de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe en meng door elkaar. Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder stromend water. Meng alles in een schaal. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de tomaten in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Laat de kapperappeltjes en olijven uitlekken
Schenk de rest van de olie in een kommetje en voeg het opgevangen paprikavocht toe. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.
Rijkgevulde panzanella met gerookte makreel
Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de helft van de olie in een kom en pers de helft van de knoflook erboven. Voeg peper en eventueel zout toe en meng door elkaar. Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder stromend water. Meng alles in een schaal. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de tomaten in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Laat de kapperappeltjes en olijven uitlekken
Schenk de rest van de olie in een kommetje en voeg het opgevangen paprikavocht toe. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse ciabatta
4 el (olijf)olie
2 tenen knoflook
2 rode uien
5 Tasty Tom trostomaten
1 komkommer
295 g gegrilde paprika's in pot
105 g kapperappeltjes
120 g zwarte olijven
400 g kikkererwten in blik
260 g verse gerookte makreelfilet
Dit heb je nodig
bakpapier