Snelle rijstschotel met mais, courgette en tonijn
Geen tijd is geen excuus meer. Deze lekkere bowl staat al in 15 min. op tafel!
Aan de slag
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in stukjes van ca. 1 cm. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 1 el olie op (per 2 personen). Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette met de picadillo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Halveer de limoen, boen de limoen schoon, rasp de groene schil van 1 helft en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de salade-uitjes in ringen en de peterselie fijn.
Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de rijst samen met de mais toe aan de courgette en bak al roerend 1 min. mee.
Voeg de tonijn, het limoensap en –rasp, de salade-ui en peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met een partje limoen.
Snelle rijstschotel met mais, courgette en tonijn
Geen tijd is geen excuus meer. Deze lekkere bowl staat al in 15 min. op tafel!
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in stukjes van ca. 1 cm. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 1 el olie op (per 2 personen). Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette met de picadillo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Halveer de limoen, boen de limoen schoon, rasp de groene schil van 1 helft en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de salade-uitjes in ringen en de peterselie fijn.
Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de rijst samen met de mais toe aan de courgette en bak al roerend 1 min. mee.
Voeg de tonijn, het limoensap en –rasp, de salade-ui en peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met een partje limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g 1 minuut basmatirijst
1 courgette
160 g tonijnstukken in olijfolie
½ el picadillo
1 limoen
2 salade-ui
7½ g verse platte peterselie
150 g mais in blik