Rijstschotel met krab & tuinerwten
Het groene van de tuinerwten en roze van de krab knalt van je bord.
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de sjalot en prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontablet, tuinerwten en het water toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om. Neem de ‘risotto’ van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit.
Neem de 'risotto' van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de krab en de rest van de peterselie erover.
Rijstschotel met krab & tuinerwten
Het groene van de tuinerwten en roze van de krab knalt van je bord.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de sjalot en prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontablet, tuinerwten en het water toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om. Neem de ‘risotto’ van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit.
Neem de 'risotto' van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de krab en de rest van de peterselie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
2 el traditionele olijfolie
400 g preien
600 g 1 minuut basmatirijst
1 visbouillontablet
400 g diepvries tuinerwten
200 ml water
15 g verse peterselie
170 g krab in water in blik
125 g mascarpone