Aziatische rijstsalade met krab
Rijst met groenten, wasabimayo en krab. Wat een perfecte combinatie.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen. Snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.
Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de mayonaise met de wasabi, het limoenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rijst met tuinerwten in een schaal en schep de avocado, bosui, komkommer, veldsla en dressing erdoor. Verdeel de krab erover.
Aziatische rijstsalade met krab
Rijst met groenten, wasabimayo en krab. Wat een perfecte combinatie.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen. Snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.
Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de mayonaise met de wasabi, het limoenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rijst met tuinerwten in een schaal en schep de avocado, bosui, komkommer, veldsla en dressing erdoor. Verdeel de krab erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g notenrijst
300 g diepvries tuinerwten
2 eetrijpe avocado's
2 bosuien
1 komkommer
340 g krab in water in blik
2 limoenen
8 el mayonaise
4 tl wasabipaste
70 g veldsla
Dit heb je nodig
vergiet