Curry met kip en muntyoghurt
Yoghurt met munt als extra dip: lekker fris!
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 2 min. Halveer ondertussen de bloemkool- en broccoli roosjes. Voeg de groenten, bouillontablet, tomato frito, kip, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en meng 2/3 ervan met 2/3 van de yoghurt. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Neem de curry van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Serveer met de muntyoghurt en bestrooi met de rest van de munt.
Curry met kip en muntyoghurt
Yoghurt met munt als extra dip: lekker fris!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 2 min. Halveer ondertussen de bloemkool- en broccoli roosjes. Voeg de groenten, bouillontablet, tomato frito, kip, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en meng 2/3 ervan met 2/3 van de yoghurt. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Neem de curry van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Serveer met de muntyoghurt en bestrooi met de rest van de munt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el arachideolie
175 g uiensnippers
2 el garam masala
700 g bloemkool- en broccoliroosjes
1 tablet kippenbouillontablet
660 ml tomato frito
345 g kipfilethaasjes
250 ml water
7½ g verse munt
150 g Griekse yoghurt
600 g 1 minuut basmatirijst
Dit heb je nodig
magnetron