Curry van bloemkool en broccoli
Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe. Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.
Curry van bloemkool en broccoli
Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe. Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.
bewaartip:
algemeen:
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
30 g ongezouten roomboter
800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
2 el garam masala
400 g tomatenblokjes in blik
1 groentebouillonblokje
2 el gembersiroop
250 ml kookroom
100 ml water
300 g witte rijst