Gebakken rijst met fris-pittige garnalen
bewaar
bewaar

Gebakken rijst met fris-pittige garnalen

De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.

Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken rijst met fris-pittige garnalen

De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig