Lentequiche met asperges, broccoli en garnalen
Je kunt deze hartige taart warm, lauw of - de volgende dag - ook prima koud eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren in een grote mengkom los met de kookroom en peper naar smaak. Meng de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en aspergestukjes door het eimengsel. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
Bak de quiche in ca. 60 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Lentequiche met asperges, broccoli en garnalen
Je kunt deze hartige taart warm, lauw of - de volgende dag - ook prima koud eten.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren in een grote mengkom los met de kookroom en peper naar smaak. Meng de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en aspergestukjes door het eimengsel. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
Bak de quiche in ca. 60 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
350 g verse groene asperges
250 g geitenkaas naturel 55+
4 middelgrote eieren
125 ml kookroom
400 g broccolirijst
200 g verse wokgarnalen met knoflook
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)