Kruidencouscous met gegrilde asperges
De zachte smaak van groene asperges doet het goed bij de kruidige couscous met geitenkaas.
Aan de slag
Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. staan. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn. Hak de cashewnoten grof. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met ¾ van de olie en de honing tot een dressing.
Verhit de grillpan. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de rest van de olie en gril ze 6 min. Keer regelmatig. Roer de couscous en broccolirijst los. Schep de munt en bieslook erdoor en meng met de dressing. Leg de asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de cashewnoten.
Kruidencouscous met gegrilde asperges
De zachte smaak van groene asperges doet het goed bij de kruidige couscous met geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. staan. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn. Hak de cashewnoten grof. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met ¾ van de olie en de honing tot een dressing.
Verhit de grillpan. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de rest van de olie en gril ze 6 min. Keer regelmatig. Roer de couscous en broccolirijst los. Schep de munt en bieslook erdoor en meng met de dressing. Leg de asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de cashewnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
400 g broccolirijst
350 ml kokend water
15 g verse munt
12½ g verse bieslook
50 g ongezouten cashewnoten
1 citroen
4 el traditionele olijfolie
1 el vloeibare honing
350 g verse groene asperges
140 g geitenkaas naturel 55+
Dit heb je nodig
grillpan