Aspergequiche met ham en broccoli
bewaar
bewaar

Aspergequiche met ham en broccoli

Wat een plaatje deze quiche! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen.

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.

Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom. Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.

bereidingstipDeze lentequiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt hem 1 dag van tevoren maken. Laat de quiche in de springvorm of snijd in puntjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aspergequiche met ham en broccoli

Wat een plaatje deze quiche! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig