Aspergequiche met ham en broccoli
Wat een plaatje deze quiche! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.
Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom. Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.
Aspergequiche met ham en broccoli
Wat een plaatje deze quiche! Maar dat niet alleen, de vulling is ook nog eens om te smúllen.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.
Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom. Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el traditionele olijfolie
400 g gesneden prei
400 g broccolirijst
1 rol bladerdeeg vers
4 middelgrote eieren
200 ml halfvolle melk
70 g saus voor asperges
100 g groene-aspergetips
50 g rauwe ham
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)