Quiche met groene asperges, bloemkool en feta
Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg.
Haal de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en kook 3 min. in kokend water (blancheren). Giet af en koel terug onder koud stromend water.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers het sap uit van de helft van de citroen. Klop met een garde in een ruime kom de eieren los met de ricotta. Voeg de groene asperges, feta, het citroensap, -rasp, de bloemkoolrijst, (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout toe en meng.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen voor het serveren.
Quiche met groene asperges, bloemkool en feta
Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg.
Haal de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en kook 3 min. in kokend water (blancheren). Giet af en koel terug onder koud stromend water.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers het sap uit van de helft van de citroen. Klop met een garde in een ruime kom de eieren los met de ricotta. Voeg de groene asperges, feta, het citroensap, -rasp, de bloemkoolrijst, (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout toe en meng.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen voor het serveren.
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
350 g groene asperges
1 citroen
4 witte scharreleieren
100 g ricotta
150 g AH Biologische feta 50+
400 g koelverse bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)