Plaattaart met groene asperges, gerookte achterham & gekookte eieren
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieslook fijn. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Verkruimel de feta en meng met de crème fraîche tot een spread. Breng op smaak met peper.
Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrijk het deeg met het fetamengsel. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de bieslook.
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de plakken achterham en verdeel samen met de eieren over de plaattaart.
Plaattaart met groene asperges, gerookte achterham & gekookte eieren
bijgerecht
null porties
300 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieslook fijn. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Verkruimel de feta en meng met de crème fraîche tot een spread. Breng op smaak met peper.
Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrijk het deeg met het fetamengsel. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de bieslook.
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de plakken achterham en verdeel samen met de eieren over de plaattaart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12½ g verse bieslook
350 g groene asperges
100 g AH Biologische feta 50+
125 g crème fraîche
270 g vers bladerdeeg
6 blije kip eieren
100 g gerookte achterham