Plaattaart met groene asperges en blauwaderkaas
bewaar
bewaar

Plaattaart met groene asperges en blauwaderkaas

Deze plaattaart is een plaatje met prachtige asperges en een frisse bleekselderij-salade on the side.

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ca. 1 cm van de onderkanten van de asperges. Snijd de rode ui in parten. Verdeel de uiparten en asperges over een bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en schep om. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat.

Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de tweede bakplaat. Snijd rondom lichtjes een rand in van ca. 2 cm breed. Prik het deel binnen de rand een aantal keer in met een vork. Bak de ui en asperges op de richel boven het midden van de oven en het bladerdeeg op de richel onder het midden van de oven ca. 10 min.

Pureer ondertussen in de hoge beker van de staafmixer de eieren met de gorgonzola, crème fraîche en dragon glad.

Haal de bakplaten uit de oven. Druk het gerezen bladerdeeg binnen de randen plat en schenk het eimengsel erop. Leg hierop in een mooi patroon de geroosterde asperges en ui. Bak de taart 25-30 min. net onder het midden van de oven.

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. Bestrooi de bleekselderij met de walnoten. Haal de plaattaart uit de oven en snijd in stukken. Serveer samen met de bleekselderijsalade.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.
vegatipVervang de gorgonzola door 100 g zachte geitenkaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plaattaart met groene asperges en blauwaderkaas

Deze plaattaart is een plaatje met prachtige asperges en een frisse bleekselderij-salade on the side.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig