Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola
Ga uit je plaat(taart) met witlof en knolselderij.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bijbehorende bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.
Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel over de groente. Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.
Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola
Ga uit je plaat(taart) met witlof en knolselderij.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bijbehorende bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.
Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel over de groente. Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
125 g crème fraîche light
1 knolselderij
3 stronken witlof
150 g gorgonzola
2 Conference peren
50 g ongebrande walnoten