Krokante kip met gekaramelliseerde witlof
Aan de slag
Was de aardappelen en snijd ze ongeschild in partjes. Kook ze in een ruime pan water met eventueel zout 8 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwijder ondertussen de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Schil de peer, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne partjes. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Verhit de grillpan zonder olie of boter, bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en gril het vlees op de velkant 6 min. Keer om en gril nog 5 min.
Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes en knoflook in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de boter in de tweede koekenpan en bak het witlof, de suiker en walnoten 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Meng de peterselie door de aardappelpartjes. Doe de peer bij het witlof en schep om. Serveer samen met de kip.
Krokante kip met gekaramelliseerde witlof
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de aardappelen en snijd ze ongeschild in partjes. Kook ze in een ruime pan water met eventueel zout 8 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwijder ondertussen de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Schil de peer, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne partjes. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Verhit de grillpan zonder olie of boter, bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en gril het vlees op de velkant 6 min. Keer om en gril nog 5 min.
Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes en knoflook in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de boter in de tweede koekenpan en bak het witlof, de suiker en walnoten 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Meng de peterselie door de aardappelpartjes. Doe de peer bij het witlof en schep om. Serveer samen met de kip.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g pommes gourmandine
3 stronken witlof
1 teen knoflook
1 Conference peer
10 g verse peterselie
200 g Franse scharrelkipdijfilet met vel
40 g ongezouten roomboter
¾ el kristalsuiker
50 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
grillpan